• «Es difícil saber què és més sorprenent: que Quatre germanes sigui la primera i a més l’única novel·la de Jetta Carleton o que la seva escriptura capturi tan bé la bellesa de la natura i la complexitat de les emocions humanes.»
  The Washington Post

  «Una vegada cada cert temps apareix un llibre que et fa donar les gràcies per poder llegir, aquest és un d’ells.»
  San Francisco News-Call Bulletin

  «Una novel·la meravellosa (...) Carleton no idealitza ni tampoc ridiculitza la vida rural a Missouri; retrata amb gran delicadesa una família plena de passions i desitjos contradictoris.»
  Chicago Tribune

  «Dels centenars de novel·les que he editat, Quatre germanes és realment l’única que he rellegit diverses vegades des de la seva publicació i, cada cop que la torno a llegir, m’emociona tant com la primera vegada.»
  Robert Gottlieb

  «D’una forma comparable a Middlemarch, de George Eliot, on res no és el que sembla a primer cop d’ull, en aquesta obra es descobreixen les passions ferotges que transiten un món aparentment pastoral. La por, la pervivència, la crida de l’instint, el risc, la mentida, el fracàs, l’esperança o les decisions irreversibles cristal·litzen en la força vital dels protagonistes d’aquesta obra.»
  Lluís Muntada (Quadern, El País)

  «Carleton controla el pols de la novel·la: el seu curs i discurs. I tot i que està molt ben dotada per a la conversa i que en l’obra hi predomina el diàleg, el gran tresor de Quatre germanes són algunes descripcions i narracions a l’aguait de la complicada condició humana.» Gemma Casamajó (Time Out)


Jetta Carleton

Quatre germanes

Traducido por: Jordi Nopca

A principis dels anys cinquanta, Matthew Soames, mestre d’una escola rural, i la seva esposa, Callie, passen l’estiu a la granja familiar dels afores de Renfro, Missouri, on van criar les seves quatre enèrgiques filles: la gran, Jessica; Leonie, la més responsable; la indòmita Mathy, que va deixar els estudis per casar-se amb un pilot acrobàtic, i la petita Mary Jo, que va abandonar la granja de molt jove per treballar a la televisió a Nova York.

Com cada any, tres de les filles els visiten durant un parell de setmanes. El final de la seva estada permet que els records facin acte de presència: les alegries, decepcions, amors i desenganys que van marcar el pas del temps i que semblen haver dominat la vida de les quatre germanes. Tot i així, més enllà dels esdeveniments passats batega l’amor profund que els ha mantingut units durant tots aquests anys.

Quatre germanes, la primera i única novel·la de Jetta Carleton, va ser publicada per primera vegada el 1962. El seu editor, el mític director literari de Knopf, Robert Gottlieb, deia d’ella: «Dels centenars de novel·les que he editat, Quatre germanes és realment l’única que he rellegit diverses vegades des de la seva publicació i, cada cop que la torno a llegir, m’emociona tant com la primera vegada».moderado a priori

Este foro está moderado a priori: tu contribución no aparecerá hasta haber sido validada por la administración del sitio.

 • (Para crear párrafos, deja líneas vacías.)

¿Quién eres? (opcional)
 • [Conectarse]


 • ISBN 9788492663125
 • Última edición 2010 (2ª edición)
 • Páginas 448
 • Idioma Catalán
 • Formato 14x21,5cm.
 • Precio21,95 €

Jetta Carleton

Las estancias veraniegas en casa de sus padres con sus hermanas le inspiraron su primera y única novela publicada, Cuatro hermanas (1962), que rápidamente se convirtió en un best seller.

Otros títulos de
Jetta Carleton
en Libros del Asteroide: